Lainojen yhdistäminen

Monella meistä on useampia pieniä lainoja ja saattaisi olla hyvä vaihtoehto joskus ottaa uusi laina ja yhdistää pienet lainat ja maksaa ne pois. Tällöin puhutaan lainojen yhdistämisestä. Lainoja ei siis oikeasti yhdistetä vaan otetaan yksi isompi laina, jolla maksetaan pienemmät lainat pois.

Maksatko kuukausittain useita eri lainanlyhennyksiä luottokorteista tai muista lainoista?

Lainojen yhdistämisellekin on omia kokoelmapalveluita ja sivustoja, joilla nimenomaan listataan lainojenmyöntäjiä, jotka tarjoavat vanhojen lainojen poismaksamista ja yhden uuden lainan avaamista.

Yhdistämällä säästöjä

Lainojen yhdistäminen on näissä palveluissa maksutonta ja vie vain noin 5 min. Yhdistä lainat jopa kymmeniin tuhansiin euroihin saakka ja säästä jopa satoja euroja kuukaudessa. Kulutusluottojen yhdistämiseen on monta hyvää syytä, sillä voit huomata positiivisia vaikutuksia sekä taloudessasi että ajankäytössäsi. Yhdistelylaina mahdollistaa, että voit koota kaikki pienemmät luottosi yhteen, kuitata ne pois ja näin ollen välttää esimerkiksi mahdollisten laskutuslisien ja kuukausimaksujen maksamisen monelle eri rahoitusyhtiölle.

Voit hakea lainojen yhdistämistä ilman riskejä

Yhdistelyhakemuksen tekeminen ei sido lainojen yhdistämiseen. Jos et ole tyytyväinen saamaasi tarjoukseen, hakemuksesi peruutetaan ilman kuluja.

Kulut pienenevät kun lainoja on vain yksi

Yhden lainan kokonaiskulut koostuvat aina lainan lyhennyksen lisäksi tilinhoitopalkkiosta ja muista sivukuluista. Jos henkilöllä on monia pikalainoja, voi pelkästään jo lainojen hallinnointikulut olla yllättävän suuria, koska ne ovat moninkertaistuneet jokaisen kuukausierän sisältävän lisäksi kasan kuluja jokaiselle lainoittajalle – jos ne lainat yhdistetään, on vain yksi laina, jonka ylimääräisiä hallinnointikuluja on maksettavaksi.