MAKSUPALVELUDIREKTIIVI TULEE, MUTTA TUNNUSLUKUKORTTI JA VERKKOPALVELUT TOIMIVAT MYÖS 14.9. JÄLKEEN

Tilinkäytön vahvan tunnistamisen vaatimukset kiristyvät. POP Pankin oma POP Avain –tunnuslukusovellus täyttää kaikki vahvan tunnistamisen edellytykset, ja se kannattaa ottaa heti käyttöön. Tunnuslukukorttien käyttöön on tulossa muutoksia, mutta kortit säilyvät toistaiseksi käytössä ja verkkopalveluihin ei tule katkoja.

EU:n maksupalveludirektiivi edellyttää 14.9. alkaen muutosta Suomessa yleisesti käytössä olevaan tunnuslukukorttiin. Tunnuslukukortti ei täytä enää vahvan tunnistamisen ominaisuuksia, ellei siihen lisätä muita vahvistuselementtejä. Muutos ei kuitenkaan tule olemaan äkillinen, eivätkä tunnuslukukortin käyttäjien pankki- tai viranomaispalvelut katkea.

POP Pankin ensisijainen vahvan tunnistautumisen menetelmä on Android- ja iOS-puhelimille saatava POP Avain -tunnuslukusovellus. POP Avain on ilmaiseksi ladattavissa puhelimen sovelluskaupasta ja täyttää vahvan tunnistautumisen kriteerit. Se on selkeästi helpoin tapa vahvaan tunnistautumiseen.

POP Avaimen rinnalle tullaan tuomaan vaihtoehtoinen tunnistautumismenetelmä niille käyttäjille, joilla ei ole mahdollisuutta käyttää älypuhelinta. Vaihtoehtoisen menetelmän käyttöönottoon asti tunnuslukukortin ja käyttäjätunnuksen yhdistelmä säilyy toiminnassa normaalisti.

Tarkemmin vaihtoehtoisesta menetelmästä ja sen aikataulusta tiedotetaan myöhemmin.

POP Avainta on helppo käyttää

POP Avain on täysin ilmainen vahvan sähköisen tunnistautumisen kriteerit täyttävä tunnuslukusovellus. POP Avaimen avulla POP Pankin asiakkaat voivat tunnistautua verkkopankkiin ja POP Mobiiliin sekä vahvistaa maksunsa ja verkkokauppaostoksensa.

Vaivaton POP Avain -tunnuslukusovellus toimii älypuhelimilla ja tableteilla (iOS ja Android). Sovelluksen voit ladata oman puhelimesi sovelluskaupasta. Sovelluksen käyttöönotto edellyttää POP Pankin verkkopankkitunnuksia ja tunnuslukukorttia. POP Avaimen lataaminen ei maksa mitään ja sillä voit tunnistautua myös moniin viranomaispalveluihin, kuten verottajan ja Kelan palveluihin. Jatkossa POP Avain tulee olemaan POP Mobiili –pankkisovelluksen ainoa kirjautumismuoto.

Lähde: Pop Pankki