OP perustaa Suomeen sijoittavan infrastruktuurirahaston

OP perustaa laajasti suomalaiseen infrastruktuuriin sijoittavan OP Suomi Infrastruktuuri -rahaston. Rahastolla halutaan varmistaa suomalaisen infrastruktuurin vastuullinen, ammattimainen ja pitkäaikainen omistaminen. 

Sijoituskohteina voivat olla esimerkiksi energiantuotanto ja -jakelu, televiestintä sekä liikenneinfrastruktuuri. Sijoituskohteiden myyjät ovat pääasiassa julkisen, mutta myös yksityisen sektorin toimijoita. Rahaston salkunhoitajana toimii OP Varainhoito ja neuvonantajana Access Capital Partners.

– Infrastruktuurissa on usein kyse yhteiskunnan kannalta elintärkeistä toiminnoista, kuten sähkön, lämmön tai veden jakelusta. Rahasto tarjoaa turvallisen kotimaisen vaihtoehdon omistajille, esimerkiksi kunnille, joko myydä nykyisiä omistuksia tai rahoittaa uusia hankkeita, kertoo OP Yrityspankin omaisuudenhoidon johtaja Tuomas Virtala.

– Poikkeuksellinen korkoympäristö houkuttelee sijoittajia valitsemaan tuottavia ja turvallisia vaihtoehtoja korkosijoitusten tilalle ja osakesijoitusten rinnalle. Kysyntä infrastruktuurisijoituksille onkin kasvanut voimakkaasti myös Suomessa, Virtala jatkaa.

OP on omistanut ja kehittänyt suomalaista infrastruktuuria jo lähes kymmenen vuoden ajan. Sijoituksia on tehty yhteistyössä Access Capital Partnersin kanssa OP:n vakuutusyhtiöiden taseisiin yhteensä yli 200 miljoonan euron arvosta. Rahasto on tarkoitettu lanseerausvaiheessa suomalaisille ammattimaisille sijoittajille. Tavoitteena on kerätä sitoumuksia 300 miljoonan euron arvosta. Rahaston hallinnoijaksi on suunniteltu OP-Rahastoyhtiö Oy.

Lähde: OP