Helene Jepson nimitetty Nordean Chief Compliance Officeriksi

Helene Jepson on nimitetty Chief Compliance Officeriksi ja Group Compliance -yksikön johtajaksi. Hän raportoi konsernin riskijohtaja Matthew Elderfieldille, joka johtaa Group Risk & Compliance -yksikköä. Helene Jepson aloittaa Nordeassa 1. syyskuuta 2019 mennessä.

– Minulla on ilo kertoa, että Helene Jepson on valittu Nordean Chief Compliance Officeriksi. Vahvan compliance-kulttuurin rakentaminen on ollut Nordeassa tärkeä strateginen painopiste, ja Helene sopii taustaltaan ja osaamiseltaan tämän työn jatkajaksi. Hänellä on vahvat näytöt lukuisten kansainvälisten pankkien compliance-toiminnoista sekä kokemusta Pohjoismaista ja juridiikasta, Nordean riskijohtaja Matthew Elderfield sanoo. 

Helene Jepsonilla on takanaan pitkä kansainvälinen työura pääasiassa Yhdysvalloissa ja Isossa-Britanniassa. Hänellä on MBA-tutkinto Cornellin yliopistosta Yhdysvalloista ja oikeustieteen tutkinto Oslon yliopistosta kotimaassaan Norjassa. Hän toimii tällä hetkellä First Republic Bankin Enterprise Chief Compliance Officerina San Franciscossa. Tehtävässään hän vastaa koko pankin compliance-ohjelmista. 

Helene on työskennellyt aiemmin useissa kansainvälisissä tehtävissä compliancen, juridiikan ja riskienhallinnan parissa. Hän toimi muun muassa Chief Compliance Officerina suoriin lainoihin ja erikoisalojen rahoitukseen erikoistuneessa White Oak Global Advisors -sijoituspalveluyrityksessä San Franciscossa. Hän toimi myös Morgan Stanley -pankissa erilaisissa johtotehtävissä, kuten EMEA-alueesta vastaavan Private Wealth Management -yksikön compliance-johtajana sekä Private and International Wealth Management -yksikön riskijohtajana New Yorkissa. Helene aloitti työuransa Morgan Stanleyn palveluksessa oikeudenkäyntejä hoitavana asianajajana. Ennen tätä hän työskenteli Goldman Sachsin sijoitusasiantuntijana sekä asianajajana Norjassa.