Korona ja talous

Kassavirran suunnittelu ja sopeuttavat toimenpiteet

Tasaisesti rullaavassa liiketoiminnassa kriittisen datan hankkiminen, analysointi ja hyödyntäminen jää usein rutiinien jalkoihin. Koronaviruksen kaltaisessa kriisissä kassavirran suunnittelun ja hallinnan merkitys on korostunut. Kokonaisvaltainen sekä automaattinen raportointi- ja suunnittelujärjestelmä tuottaa tiedot varmasti.

Tiedolla johtaminen ei ole uusi keksintö; yritysmaailmassa on jo pitkään tehostettu eri toimintoja. Sen keräämiseen ja varastointiin on kehitetty toiminnanohjaus-, asiakashallinta- yms. järjestelmiä. Dataa tulee koko ajan lisää yhä kiihtyvällä vauhdilla.

Materiaalihallinta on logistisen yrityksen keskeisin prosessi. Sen häiriöt vaikuttavat koko yrityksen toimintaan ja tulokseen.

Lue koko juttu loppuun kasvipu-sivustolta.

Oman talouden tilanneanalyysi

Mikä on lainatilanteesi? Kuinka monta lainaa sinulla on ja minkälaisia korkoja ja kuluja makselet kuukaudessa? Oletko miettinyt tai laskenut, mitä säästäisit jos niputtaisit kaikki pienet osamaksulainasi ja kulutusluottosi yhdeksi isommaksi lainaksi, ja maksaisit vain yhtä laskua kuukaudessa? Yleensä se tuo tullessaan säästöjä, joilleki jopa satoja euroja vuodessa.

Tästä aiheesta lisää tilisavotan artikkelista.

Säästöpankkiryhmän asiakasliiketoiminta kehittyi hyvin pandemian tuomista haasteista huolimatta

Säästöpankkiryhmän asiakasliiketoiminta kehittyi hyvin, asiointinsa keskittäneiden määrä lisääntyi ja lainakanta kasvoi markkinoita nopeammin. Ryhmän tärkein onnistumisen mittari, asiakastyytyväisyys, pysyi erittäin vahvalla tasolla. Globaalin pandemian seurauksena Säästöpankkiryhmän tulos laski vuoden ensimmäisellä puoliskolla. Loppuvuoden tuloksen odotetaan olevan viimevuotista matalampi, mutta selvästi positiivinen.

Säästöpankkiryhmän tulos ennen veroja alkuvuodelta 2020 oli 10,6 miljoonaa euroa (66,6 milj. euroa vertailujaksolla 1.1.2019-30.6.2019). Etenkin sijoitustoiminta painoi tulosta. Nettotulos oli 7,6 miljoonaa euroa (50,9 milj. euroa), josta Säästöpankkiryhmän omistajien osuus oli 7,4 miljoonaa euroa (50,0 milj. euroa). 

Aiheesta lisää numerotiedon artikkelista johon pääset tätä painamalla.

Uskaltaako käteistä käyttää korona-aikana?

Nyt korona-aikana käteisen käytöstä liikkuu monenlaisia käsityksiä ja huhuja. Useissa paikoissa käteisen käyttöä kehotetaan väliaikaisesti välttämään yhtenä osatekijänä koronaviruksen leviämisen ehkäisemisessä, vaikka tieteellistä näyttöä koronaviruksen leviämisestä käteisen kautta ei ole.

Korona-pandemian alkuvaiheessa uutisointiin myös, että Maailman terveysjärjestö WHO kehottaisi välttämään käteisen käyttöä, mutta WHO on tämän kuitenkin kumonnut ja todennut, että heidän kommenttinsa on mediassa esitetty muunneltuna. Suomen Pankin mukaan käteistä voi koronapandemian aikanakin käyttää normaaliin tapaan. Kaikkein tärkeintä on kuitenkin huolellinen käsihygienia, riippumatta maksutavasta.

Voit lukea koko artikkelin loppuun meidän aikaisemmasta julkaisusta.