Klarnan palvelu-uudistukset tehoavat: säästöä yli 6,3 MEUR suomalaisille

Klarna

Kansainvälinen maksupalveluiden ja verkkoshoppailun markkinajohtaja Klarna uudisti palveluitaan merkittävästi viime syksynä mm. kaksinkertaistamalla ilmaisen laskun maksuajan, poistamalla kaikki aloitus- ja käsittelykulut, lisäämällä ilmaisia muistutuksia sekä lopettamalla joustavan luoton tarjoamisen. Jo kolmessa kuukaudessa muutokset toivat yli 6,3 miljoonan euron säästöt suomalaisille. Kokonaisuudessaan uudistukset ovat säästäneet Klarnan asiakkaille Pohjoismaissa 45 miljoonaa euroa ensimmäisen kolmen kuukauden aikana. Seuraavaksi Maksa Heti -maksuvaihtoehto lanseerataan globaalisti.

Klarna teki syksyllä 2021 mittavia uudistuksia palveluihinsa tavoitteenaan parantaa kuluttajille suunnattuja maksuehtoja ja lisätä pankki- ja luottoalan läpinäkyvyyttä. Klarna kattaa noin puolet koko Pohjoismaiden verkkokaupasta, yhtiöllä on 147 miljoonaa kuluttaja-asiakasta ja sen kautta tehdään 2 miljoonaa ostoa päivässä. Uudistusten myötä Klarna luopui joustavasta erämaksusta ja poisti kaikki kaikki aloitus- ja käsittelymaksut maksutavoistaan. Klarna myös kaksinkertaisti kuluttoman laskun maksuajan ja lisäsi ilmaisten muistutusviestien määrää useissa eri kanavissa. 

Uudistukset säästivät loppuvuonna 2021 Klarnan asiakkaille Suomessa 6,3 miljoonaa euroa. Vuoden 2021 viimeisellä kvartaalilla muistutusmaksuja saaneiden Klarna-laskujen osuus putosi Suomessa 43 prosenttia verrattuna samaan ajanjaksoon edellisvuonna, ja perintään menneiden Klarna-laskujen osuus väheni 37 prosenttia.

“Verkkokauppa ja sen laskut sekä erämaksut muodostavat vain pienen osan suomalaisten velkaongelmasta, mutta tunnistamme markkinajohtajana suuren vastuumme toimia. Nämä uudistukset olivat meille merkittävä investointi ja on hienoa nähdä kuinka suuria ja nopeita tuloksia ne ovat tuottaneet. Toivon, että alan toimijat seuraavat esimerkkiämme”, Klarnan Suomen maajohtaja Jacob Segercrantz sanoo. 

Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa palvelu-uudistukset tuottivat asiakkaille yhteensä yli 45 miljoonan euron säästöt loka-joulukuun 2021 aikavälillä. Klarna lanseerasi hiljattain uusia, kuluttajaystävällisiä muutoksia palveluunsa Saksassa ja Itävallassa.

“Tavoitteenamme ei ole kasvaa kuluttajien kustannuksella lyhytaikaisten voittojen maksimoimiseksi. Sen sijaan haluamme olla kuluttajille mahdollisimman läpinäkyvä ja sujuva maksupalveluiden tarjoaja, ja kauppiaille aito kasvukumppani”, Segercrantz jatkaa. 

‘Maksa heti’ lanseerataan globaalisti  

Klarna lanseeraa vuoden 2022 aikana lisää palvelu-uudistuksia, joiden tavoitteena on auttaa kuluttajia ostamaan verkossa entistä sujuvammin ja taloudellisesti kestävämmin. Esimerkiksi ‘Maksa heti’ -maksuvaihtoehto lanseerataan kaikilla Klarna-markkinoilla vuoden 2022 loppuun mennessä, jotta kuluttajilla on useammilla markkinoilla mahdollisuus maksaa ostoksensa heti, kuluttoman ja korottoman laskun lisäksi. Suomessa ‘Maksa heti’ maksutapa on erittäin suosittu ja ollut maksuvaihtoehtona vuodesta 2019 lähtien. 

Klarna jatkaa pohjoismaalaisten ja suomalaisten kuluttajien rahankäyttötapojen ja henkilökohtaisen talouden trendien selvittämistä vastatakseen muuttuviin odotuksiin myös jatkossa, tavoitteenaan viedä koko pankki- ja luottoalaa vastuullisempaan ja kuluttajaystävällisempään suuntaan.

Lähde: Klarna


Muuta luettavaa muualta älypuhelimista

Älypuhelimen valinta lapselle

Älypuhelin lapselle valinnassa korostuu turvallisuus ja kasvatukselliset näkökulmat. Lasten älypuhelimet ovat yleensä varustettu erilaisilla rajoitus ominaisuuksilla, jotka auttavat vanhempia valvomaan lastensa puhelimen käyttöä. Monissa malleissa on mahdollisuus asettaa aikarajoituksia, estää tiettyjen sovellusten käyttöä tai seurata lapsen sijaintia.

Paras älypuhelin vanhukselle

Älypuhelin vanhukselle älypuhelin valinnassa keskeistä on helppokäyttöisyys ja selkeä käyttöliittymä. Monille vanhuksille teknologian käyttö voi olla haastavaa, joten älypuhelimen tulisi tarjota mahdollisimman yksinkertainen ja intuitiivinen käyttökokemus. On olemassa erityisiä senioripuhelimia, jotka on suunniteltu vanhempien käyttäjien tarpeisiin. Ne tarjoavat suuria näppäimiä, selkeitä symboleita ja ääniohjaus mahdollisuuden helpottamaan käyttöä.

Kuinka valita paras älypuhelin?

Jos etsit huippuluokan suorituskykyä, uusimpia teknologisia ominaisuuksia ja parasta käyttökokemusta, paras älypuhelin saattaa olla sinulle sopiva vaihtoehto. Parhaan älypuhelimen valintaan vaikuttavat monet tekijät, kuten suorituskyky, kameraominaisuudet, näytön laatu ja muotoilu.

Hyvä edullinen älypuhelin

Usein älypuhelimen valintaa ohjaa budjetti. Edullinen älypuhelin voi olla erinomainen vaihtoehto, kun halutaan säästää rahaa mutta samalla nauttia perustoiminnoista. Markkinoilla on lukuisia hinta-laatusuhteeltaan erinomaisia vaihtoehtoja, jotka tarjoavat monipuolisia ominaisuuksia ilman suurta hintalappua.

Iskunkestävä Puhelin – Luotettava kumppani kaikissa seikkailuissa

Iskunkestävä puhelin on välttämätön kumppani aktiiviselle elämäntavalle. Se tarjoaa suojaa pudotuksilta, kolhuilta ja vedenroiskeilta, jotta voit huoletta seikkailla missä tahansa ympäristössä. Iskunkestävät puhelimet eivät tingi suorituskyvystä, vaan tarjoavat silti nopeat yhteydet, terävän näytön ja pitkän akunkeston. Älä enää pelkää vaurioita tai särkyviä näyttöjä – iskunkestävä puhelin on ratkaisu, joka mahdollistaa seikkailut pelotta!