Asuntolainojen ennätyssyksy Nordeassa – Suomessa kasvua koko vuonna jopa 21 prosenttia

Uusien asuntolainojen kysyntä jatkoi kasvuaan vilkkaan kesän jälkeen myös syksyllä. Nordea on tammi-syyskuussa myöntänyt koko Suomessa 21 prosenttia enemmän asuntolainoja vuoden takaiseen vastaavaan ajanjaksoon verrattuna. Myös kiinnostus remontointiin ja vapaa-ajan asuntoihin on jatkunut syksyllä. Vapaa-ajan asunnon ostamista tai rakentamista varten otetut lainat ovat kasvaneet yli 40 prosenttia tammi-syyskuussa vuoden takaiseen vastaavaan ajanjaksoon verrattuna.

Koko vuoden nähtävissä ollut kasvava kysyntä asuntomarkkinoilla ei ole pysähtynyt vaikka koronapandemia on pitkittynyt. Nordea myönsi vuoden kolmannella neljänneksellä 18 prosenttia enemmän asuntolainoja viime vuoden vastaavaan neljännekseen verrattuna. Kysyntä selvästi entisestään kiihtyi kesästä vaikka kasvua nähtiin jo silloinkin.

”Koronan vaikutukset asuntomarkkinoihin näyttävät ainakin tällä hetkellä jäävän pieneksi ja jo pidemmän aikaa havaittavissa ollut vilkkaus vain jatkuu. Myös teettämämme kyselytutkimukset kertovat siitä, että koronalla ei ole ollut merkittävää vaikutusta suomalaisten asumisen unelmiin tai mahdollisuuksiin vaihtaa asuntoa”, Nordean henkilöasiakasliiketoiminnan johtaja Jani Eloranta kertoo.

Asuntolainoja myönnettiin Nordeassa heinä-syyskuussa reippaasti viime vuoden vastaavaa ajankohtaa enemmän pääkaupunkiseudun lisäksi mm. Rovaniemen, Turun, Tampereen ja Joensuun toimipaikkojen alueilla, joissa kasvua myönnettyjen asuntolainojen määrissä oli  jopa 20–50 prosenttia edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna.

Korona kannusti remontoimaan – ja onko mökkibuumi tullut jäädäkseen?

Lähes puolet suomalaisista on koronapandemian aikana remontoinut, ehostanut tai sisustanut kotia, pihaa tai vapaa-ajan asuntoaan selviää Nordean teettämästä kyselytutkimuksesta. Yhdeksän prosenttia on ottanut lainaa näitä tarkoituksia varten.

”Suomalaiset selvästi haluavat nyt viihtyä kotona entistä enemmän. Omakohtaisen kokemuksen lisäksi kiinnostus remontoimiseen on näkynyt kasvavana kysyntänä myös Nordean lainatiskeillä. Toki kuten kyselytutkimuksemme tuloksistakin ilmenee, selvästi suurin osa on toteuttanut uudistuksia myös ilman lainarahaa. Säästöjen ja erilaisten arjen joustojen, kuten vaikkapa asuntolainan lyhennysjouston, avulla se on yhä useammalle mahdollista”, Eloranta toteaa.

Remontoimisen lisäksi yksi koronavuoden ilmiöitä on kiihtynyt mökkikauppa. Myös Nordeassa vapaa-ajan asunnon ostoa tai rakentamista varten otetut lainat ovat olleet viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna jopa yli 40 prosentin kasvussa.

”Mielenkiintoista on, että ilmiö on jatkunut kiihtyvänä myös nyt syksyllä. Voikin kysyä onkohan kotimaanmatkailun ja mökkeilyn lisääntyminen ilmiö, joka on tullut jäädäkseen vaikka koronapandemia aikanaan selätetään”, Eloranta pohtii. 

Lähde: News Cision


Muuta mielenkiintoista luettavaa

MobilePay: Tehokas ja kätevä maksupalvelu

MobilePay on tehokas ja kätevä mobiilimaksupalvelu, joka on saavuttanut suuren suosion Pohjoismaissa. Sen avulla voi maksaa verkko- ja fyysisissä kaupoissa sekä siirtää rahaa suoraan ystäville ja tuttaville. MobilePayn käyttö helpottaa arjen raha-asioiden hoitoa ja tarjoaa nopean ja turvallisen tavan maksaa ostokset.

Lego Master Suomi – joukkueet rakentavat mestariteoksia

Lego Masters Suomi on suosittu kilpailuohjelma, jossa tiimit kilpailevat luomalla upeita rakennelmia Lego-palikoista. Osallistujat osoittavat luovuuttaan, taitojaan ja tiimityötä rakentaessaan uskomattomia Lego-teoksia. Kilpailu vaatii mielikuvitusta, tarkkuutta ja nopeita ratkaisuja. Lego Masters on inspiroiva ohjelma kaikille Lego-faneille, jotka rakastavat nähdä palikoiden muuttuvan.

Navionics: Edistyksellinen merikarttasovellus ja navigointiratkaisu

Navionics on merkittävä merikarttasovellus ja navigointiratkaisu, joka tarjoaa veneilijöille ja muiden vesistöjen käyttäjille luotettavaa ja tarkkaa tietoa vesiväylien tilasta, satamista, syvyyskartoista ja muista navigointiin liittyvistä tiedoista. Tämä edistyksellinen sovellus on suunniteltu tukemaan veneilijöitä, purjehtijoita ja kalastajia heidän matkallaan turvallisuuden ja tehokkuuden parantamiseksi.

Google Pay – Nopea ja kätevä maksupalvelu arkeesi

Google Pay on Google-yhtiön kehittämä mobiilimaksupalvelu, joka mahdollistaa maksujen suorittamisen älypuhelimella tai muilla yhteensopivilla laitteilla. Se perustuu NFC (Near Field Communication) -teknologiaan, jonka avulla käyttäjä voi maksaa lähilukuteknologiaa tukevissa kaupoissa ja verkkokaupoissa ilman fyysisiä maksukortteja.

Mikä on dropshipping verkkokauppa?

Dropshipping -verkkokauppa on yksi nopeimmin kasvavista liiketoimintamalleista nykypäivän digitaalisessa maailmassa. Dropshipping mahdollistaa yrittäjille verkkokaupan perustamisen ilman tarvetta varastolle, tuotteiden pakkaamiselle tai lähetysten hallinnalle.