Lainoista, koroista ja taloudesta

Danske Bank: Elpymisen nopein vaihe takana – Suomen talous kärsii jälkisyklisyydestä

Danske Bankin ekonomistit nostavat ennustettaan Suomen talouskasvusta tänä vuonna. Elpyminen on käynnissä, mutta ensi vuonna talous kasvaa aiempaa arviota hitaammin. Maailmantaloudessa koronaviruspandemian pahimman vaiheen taittuminen ja rajoitustoimien purku mahdollistivat kesällä talouden melko ripeän, mutta vain osittaisen elpymisen.

Suomen talous on toistaiseksi selvinnyt koronakriisistä pelättyä pienemmin vaurioin. Danske Bankin ekonomistit nostavat hieman ennustettaan ja odottavat Suomen bruttokansantuotteen supistuvan tänä vuonna 4,5 prosenttia 5,5 prosentin supistumisen sijaan.  Vuoden 2021 talouskasvuksi ennustamme nyt vaatimatonta 2,5 prosentin tahtia. Työttömyysasteen ennustamme nousevan 8,2 prosenttiin ja pysyvän koholla myös tulevana vuonna.

Lue juttu loppuun suoraan numerotieto.fi:n kotisivun jutusta.

Oman talouden tilanneanalyysi

Mikä on lainatilanteesi? Kuinka monta lainaa sinulla on ja minkälaisia korkoja ja kuluja makselet kuukaudessa? Oletko miettinyt tai laskenut, mitä säästäisit jos niputtaisit kaikki pienet osamaksulainasi ja kulutusluottosi yhdeksi isommaksi lainaksi, ja maksaisit vain yhtä laskua kuukaudessa? Yleensä se tuo tullessaan säästöjä, joilleki jopa satoja euroja vuodessa.

Lue juttu loppuun tilisavotan artikkelista johon pääset tästä.

Nordean 3 miljoonalle asiakkaalle mahdollisuus seurata omien ostosten hiilijalanjälkeä

Nordean asiakkaat pääsevät nyt tarkastelemaan maksukortilla tehtyjen ostostensa ympäristökuormitusta henkilökohtaisen hiilijalanjäljen avulla. Ominaisuus tulee osaksi Nordean digitaalisia pankkipalveluita, jotka ovat Pohjoismaissa 3 miljoonan asiakkaan käytössä.

Vastuullisuus on Nordealle tärkeä periaate, ja pankki pyrkii tekemään vastuullisten valintojen tekemisen mahdollisimman helpoksi myös asiakkailleen.

Tällä hetkellä pankki tarjoaa asiakkailleen esimerkiksi vihreitä asuntolainoja ja kestäviä sijoitusvaihtoehtoja. Uusia kestäviä ja vastuullisia tuotteita sekä palveluita kehitetään jatkuvasti.

Tämän jutun voit myös lukea loppuun tilisavotan julkaisemasta artikkelista.