Suomalaisten pankkiasiointi muuttui: Nordean verkkotapaamiset lisääntyneet 70 % korona-aikana

Nordean asiakkaat omaksuivat poikkeusoloissa nopeasti sähköiset asiointitavat: henkilöasiakkaiden verkkotapaamiset ovat lisääntyneet helmikuusta 70 prosentilla. Uusi verkkopankki on otettu nopeasti käyttöön. Verkko- ja mobiilipankissa asioidaan nyt aiempaa tiheämmin.

– Vaikka suomalaiset käyttävät digitaalisia kanavia monessakin asiassa, asuntolainoihin ja säästämiseen liittyvässä pankkiasioinnissa moni on suosinut tapaamisia kasvokkain konttoreissa. Korona osoitti kuitenkin, että suomalaiset kykenevät muuttamaan asiointitapojaan tarvittaessa nopeastikin. Pankkitapaamiset muuttuivat melkeinpä yön yli verkkotapaamisiksi. Nyt suurin osa asiakkaistamme suosii verkkotapaamisia, ja fyysisten tapaamisten määrä on tasaiseen tahtiin laskenut, kertoo päivittäispalveluista vastaava kehitysjohtaja Jonna Pesonen.

Nordean henkilöasiakkaat kävivät toukokuussa yli 11 000 tapaamista verkossa. Verkkotapaamiseen osallistutaan kirjautumalla omaan verkkopankkiin. Verkkotapaaminen toimii mobiilipankkisovelluksen lisäksi useimmilla tietokoneilla sekä iPhonen ja Androidin selaimilla.

Sähköisiin pankkisovelluksiin kirjaudutaan nyt yhä useammin

Nordean arvostetun mobiilipankin käyttäjämäärät ovat nousseet tasaisesti viimeisten vuosien aikana, ja suurin osa aktiivisista asiakkaista käyttää mobiilipankkia

– Kiinnostavaa on, että yksittäisten kirjautumisten määrät mobiili- ja verkkopankissa ovat kasvaneet helmikuuhun verrattuna. Tänä päivänä 900 000 mobiiliasiakastamme kirjautuu noin 18,5 miljoonaa kertaa mobiilipankkiin kuukaudessa. Se on 7 prosenttia useammin kuin ennen korona-aikaa. Yhtenä syynä voi olla, että suomalaiset kiinnittävät taloudenpitoon nyt epävarmassa taloustilanteessa aiempaa enemmän huomiota, Jonna Pesonen sanoo.

Suomalaiset asiakkaat ruotsalaisia innokkaampia kokeilemaan uutta verkkopankkia

Myös verkkopankilla on vakiintunut käyttäjäkuntansa. Nordea toi viime viikolla henkilöasiakkailleen uuden verkkopankin, ja jo ensimmäisen vuorokauden aikana sitä kokeili 60 000 asiakasta. Myös vanha verkkopankki on siirtymävaiheessa käytössä, sillä uusi verkkopankki ei ole kaikilta toiminnallisuuksiltaan vielä täysin valmis.

– Tässäkin näkyy suomalaisten digimyönteisyys: olimme yllättyneitä siitä, että näin moni innostui kokeilemaan uutta verkkopankkia heti. Suomalaisten innokkuus uuden verkkopankin testaukseen on alkupäivien tilastoinnin mukaan ollut selvästi suurempi kuin aiemmin Ruotsissa. Olemme myös saaneet heti kiitettävän määrän palautetta, jota hyödynnetään verkkopankin jatkokehitystyössä.

Ne asiakkaat, jotka ovat kokeilleet uutta verkkopankkia, ovat valinneet sen myös seuraavalla käyttökerralla.

Soitot Nordean puhelinasiakaspalveluun nousivat poikkeusolojen alkuvaiheessa jyrkästi, mutta nyt puhelujen määrä on tasoittunut. Puhelujen ja chattien määrä on kuitenkin asettunut jonkin verran korkeammalle tasolle kuin ennen korona-aikaa. 

Lähde: News Cision