Tulevaisuuden turvaa kestävin säästöin ja sijoituksin

Kestävä kulutus on jo arkipäivää, mutta kestävistä säästämisen ja sijoittamisen valinnoista keskustellaan niiden merkitykseen nähden vielä turhan vähän. Vuosien kuluessa säästämisen valintojen vaikutus voi muodostua jopa kulutuspäätöksiä merkittävämmäksi.

Säännöllinen säästäminen on loistava tapa varautua elämän yllätyksiin. Jos aloittaa ajoissa ja suuntaa säästöt fiksusti, voi vuosien vieriessä kerryttää 40 eurolla kuukaudessa tuhansien eurojen varat tekemättä itse juuri mitään. Säästäminen rahastoon, jossa ammattilaiset huolehtivat varoista, onkin monelle sekä tuoton että ajankäytön kannalta tilitalletusta kiinnostavampi vaihtoehto. 

Rahasto voi olla kiinnostava säästökohde myös kestävän kehityksen näkökulmasta. Miksi? Koska vastuullisesti sijoittavissa rahastoissa myös yritysvastuuasioita tarkastelevat ammattilaiset. Vaikka tuomitsisi jyrkästi ympäristötuhojen aiheuttamisen, lapsityövoiman käytön tai lahjonnan, harvalla on mahdollisuutta perehtyä kansainvälisten yritysten toimintaan skandaaliuutisointia syvemmälle. Yritysten vastuullisuus kiinnostaa kuitenkin sijoittajia, koska vastuunsa kantavat yritykset ovat pitkällä aikavälillä yleensä myös vähäriskisempiä sijoituskohteita. Siksi kaikissa Nordean rahastoissa jo viitenä peräkkäisenä vuonna Euroopan parhaasta vastuullisen sijoittamisen prosessista palkitut asiantuntijat huolehtivat siitä, että tuotot saadaan aikaan kansainvälisiä ympäristöön, yhteiskuntaan ja hyvään hallintotapaan liittyviä sopimuksia noudattamalla. 

Kestävän kehityksen vuoksi kannattaakin fiksun ja itselle sopivan ratkaisun lisäksi kiinnittää huomiota siihen, miten sijoituskohteet hoitavat yritysvastuuasioitaan. Hyvä vaihtoehto sekä tilisäästäjälle että ammattilaisen hoitamaa vaivatonta sijoitusta etsivälle on Nordean Säästäjän rahasto. Säästäjän rahastoja palkittiin jälleen alkuvuonna sekä Suomen että Pohjoismaiden parhaina rahastoina. Salkunhoitotiimin mukaan menestys pohjautuu tehokkaaseen hajautukseen, osaaviin työtovereihin, pitkäjänteiseen yhteistyöhön ja hyviin sijoituskohteisiin. 

Säästämällä voimme varautua tulevaisuuteen. Sijoittamalla vastuullisesti vaikutamme siihen, millaiseen tulevaisuuteen säästämme. 

Lue lisää palkituista Säästäjän rahastoista ja vastuullisesta sijoittamisesta nordeafundsmagazine.fi